Babiččiny karbanátky se špenátem
Nezvyklou ingrediencí obohacené karbanátky. Naopak připravované bez cibule a místo smažení jsou pečené v troubě.
½ kg směsi mletého vepřového a hovězího masa
2 vejce
sůl
pepř
2 PL lžíce strouhanky + další strouhanka na obalení karbanátků
3–4 stroužky česneku
balení špenátových listů
Na babiččiny karbanátky se nejlépe hodí směs mletého vepřového a hovězího masa. Půl kila masa rozmělníme, rozklepneme do něj dvě vejce, osolíme a opepříme. Přisypeme dvě lžíce strouhanky a vše promícháme. Utřeme nebo prolisujeme 3 až 4 stroužky česneku. Do směsi opatrně zapracujeme předem spařené špenátové listy, ze kterých vymačkáme vodu. Poté tvarujeme asi jeden a půl centimetru vysoké placičky, které obalujeme ve strouhance. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě předehřáté na 200 stupňů, a to 20 minut z každé strany.
Ohodnoťte tento recept: