Polévky

Čočková polévka s kaštany a hřiby

200 g předvařené jedlé kaštany
400 g hnědé čočky
100 g pancetty
Cotenna – kůže od slaniny
200 g čerstvých celých hřibů
1 cibule
2 dcl suchého červeného vína
5 dcl vývaru z kaštanů
100 g strouhaného pecorina
olivový olej extra vergine
sůl, pepř
2 stroužky česneku
petrželka

V hrnci orestovat pancettu, vyndat, na zbytku tuku osmahnout cibulku spolu s trochou olivového oleje, česnek v celku. Přidat předem namočenou čočku, kůži ze slaniny, pokrájené hřiby.

Jedlé kaštany předem vařit ve slané vodě 45 minut, okořenit divokým fenyklem, oloupat. Poté přidat do hrnce na hrubo podrcené kaštany, podlít kvalitním červeným vínem a vývarem z kaštanů. Vařit 10 minut pod poklicí, osolit, opepřit, před servírováním vyjmout vyvařenou kůži, přidat petrželku. Na talíři dozdobit trochou kaštanů a strouhaným sýrem pecorino.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl