MasoTěstoviny

Tagliatelle con ragú di cervo

tagliatelle s jelením ragú

4 porce

400 g širokých nudlí tagliatelle
400 g libového jeleního masa
1 cibule
100 g řapíkatého celeru
100 g mrkve
80 g rajčatového protlaku
6 cherry rajčátek
1,5 dcl kvalitního červeného vína, např. Teroldego z Trentina
2 větvičky čerstvého rozmarýnu
4 lžíce másla, sůl, pepř

Marináda

2 větvičky rozmarýnu
2 bobkové listy
6 kuliček jalovce
lžička mleté skořice
¼ litru Teroldego

Nejprve si naložíme maso do marinády z červeného vína, rozdrceného jalovce, skořice, rozmarýnu a bobkového listu. Maso necháme odležet minimálně 12 hodin.

Druhý den připravíme základ pro ragú. Najemno nakrájenou cibuli, mrkev a celer osmažíme na másle. Maso vyjmeme z marinády, osušíme a nakrájíme na centimetrové kostičky a začneme restovat spolu se zeleninou. Přilijeme červené víno, přidáme rajčatový protlak a na malé kousky pokrájená rajčátka, osolíme a necháme 2 hodiny pomalu dusit.

Když je maso do měkka udušené a omáčka redukovaná, vezmeme velkou pánev, na kterou dáme zbytek másla a 2 větvičky rozmarýnu jako základ, a přidáme omáčku z rendlíku.

V osolené vodě uvaříme tagliatelle tak, aby nebyly zcela dovařené. Přidáme do pánve s ragú a ještě 3 minuty povaříme společně. Podle potřeby můžeme ředit vodou z varu těstovin. Nakonec vyjmeme rozmarýn a pomocí naběračky a pinzety rozdělíme porce do hlubokých talířů.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl