Maso

Tartare di cervo con purè di zucca e salsa ai lamponi

jelení tatarák s dýňovým pyré a omáčkou z malin

4 porce

400 g jelení svíčkové
300 g dýně
jalovec, rozmarýn a bobkový list do pečení dýně
150 g malin
1 lžička třtinového cukru
olivový olej extra vergine, sůl

Dýni oloupeme, nakrájíme na větší kostky a dáme do menšího pekáčku. Polijeme 5 lžícemi olivového oleje, přidáme 2 větvičky rozmarýnu, 2 lístky bobkového listu, 6 kuliček jalovce, lehce osolíme a pečeme asi 1 hodinu do změknutí. Vyjmeme koření a dýni rozmixujeme dohladka.

Na pánvičce rozmačkáme maliny, přidáme lžičku cukru, necháme odpařit, aby šťáva zhoustla, a scedíme tak, abychom se zbavili semínek.

Jelení svíčkovou očistíme a nakrájíme na velmi jemné kostičky. Vložíme do čisté misky, polijeme 2 lžícemi olivového oleje, osolíme a promícháme.

Tatarák ozdobíme slzičkami dýňového pyré a pokapeme malinovou redukcí.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl