Tartare di cervo con purè di zucca e salsa ai lamponi


jelení tatarák s dýňovým pyré a omáčkou z malin
4 porce
400 g jelení svíčkové
300 g dýně
jalovec, rozmarýn a bobkový list do pečení dýně
150 g malin
1 lžička třtinového cukru
olivový olej extra vergine, sůl
Dýni oloupeme, nakrájíme na větší kostky a dáme do menšího pekáčku. Polijeme 5 lžícemi olivového oleje, přidáme 2 větvičky rozmarýnu, 2 lístky bobkového listu, 6 kuliček jalovce, lehce osolíme a pečeme asi 1 hodinu do změknutí. Vyjmeme koření a dýni rozmixujeme dohladka.
Na pánvičce rozmačkáme maliny, přidáme lžičku cukru, necháme odpařit, aby šťáva zhoustla, a scedíme tak, abychom se zbavili semínek.
Jelení svíčkovou očistíme a nakrájíme na velmi jemné kostičky. Vložíme do čisté misky, polijeme 2 lžícemi olivového oleje, osolíme a promícháme.
Tatarák ozdobíme slzičkami dýňového pyré a pokapeme malinovou redukcí.
Ohodnoťte tento recept: