Těstoviny

Ravioli Ladinia

Ladinské ravioly

4 porce

Na ravioly

4 vejce
150 g žitné hladké mouky
150 g pšeničné hladké mouky
voda, sůl

Náplň

300 g čerstvých špenátových listů
150 g ricotty
50 g másla
parmezán a uzená ricotta na posyp
olivový olej extra vergine, sůl

Nejprve si připravíme těsto na ravioly. Vypracujeme ho smícháním obou druhů mouky, 4 vajec, soli a vody. Středně tuhé těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme asi ½ hodiny odpočinout.

Během této doby si připravíme náplň. Omyté čerstvé listy špenátu spaříme v horké vodě s osolenou vodou, vyjmeme, necháme odkapat a rozmixujeme. Přidáme ricottu, promícháme se špenátem a přendáme do cukrářského rukávu.

Na pomoučeném válu následně rozválíme asi 2 mm tenký plát těsta. Z něho vykrojíme asi 8 cm široké pásy, na které ve vzdálenosti asi 8 cm od sebe vytlačíme vždy porci krásně zelené náplně. Řádek vymačkaných kopečků navrch podélně překlopíme, čímž vznikne jakási trubička. Prázdné prostory mezi náplněmi zmáčkneme a sklenicí kolem náplně vykrojíme půlměsíce tak, aby měly dostatečně široké rovné okraje.

Ravioly vaříme ve slané vodě asi na 2 minuty. Po uvaření vyjmeme a přendáme na rozehřátým máslem a dvěma lžícemi olivového oleje, a ještě asi půl minuty s jemným promícháním prohřejeme, aby rovnoměrně nasály chuť másla a oleje.

Servírujeme jako předkrm v malých porcích. Naservírované ravioly posypeme parmezánem a uzenou ricottou a přelijeme zbylým máslem z pánvičky.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl