Maso

Jehněčí panenky s pancettou a restovaným chřestem

4 porce

8 celých jehněčích panenek
200 g zauzené pancetty nakrájené na tenké plátky
250 g čerstvého bílého chřestu
150 g míchaných salátových lístků
8 větviček tymiánu
jablečný ocet
lžíce italské hořčice
olivový olej extra vergine

Čerstvé jehněčí panenky zabalíme do jemně pokrájené zauzené pancetty, pod kterou vložíme ještě větvičku tymiánu. Nesolíme, pancetta je slaná dostatečně.

Na pánvi rozehřejeme malé množství olivového oleje a panenky ze všech stran orestujeme. Pancetta by měla být lehce připečená, ale uvnitř musí zůstat panenka medium rare. Vyjmeme z pánve a necháme odpočinout.

Z chřestových puků škrabkou odstraníme tvrdší slupku. Pokrájíme na asi 6 cm dlouhé dílky, a ještě podélně přepůlíme. Orestujeme ve výpeku z masa, dokud nezezlátnou.

V misce si připravíme jednoduchou zálivku z olivového oleje, jablečného octa a italské hořčice.

Na talíře servírujeme nejprve stonky chřestu, na ně dáme mix salátových lístků, pokapeme jemně připravenou zálivkou a navrch poklademe špalíčky na šikmo nakrájené panenky.

K jídlu podáváme suché lehké bílé víno nejlépe z oblasti Alto Adige.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl