Těstoviny

Orecchiette pugliesi

Apulijská ouška

4 porce (hlavní chod)

350 g těstovin orecchiette
12 cherry rajčátek
3 středně velké brambory
150 g polotvrdého sýra cacciocavallo
2 stroužky česneku
snítka čerstvé bazalky
200 g rukoly
olivový olej extra vergine, sůl

Brambory si uvaříme dopředu a necháme lehce vychladnout. Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej s celými stroužky česneku a po chvíli dáme restovat i na půlky pokrájená rajčátka. Do vroucí mírně osolené vody dáme vařit orecchiette. Do pánve dáme na kostičky pokrájené brambory, 5 lístků bazalky, nastrouháme sýr a následně dodáme polovinu rukoly natrhanou na menší kousky. Těstoviny slijeme, přidáme do pánve, vše společně prohřejeme a můžeme servírovat. Na talířích vše ještě posypeme druhou částí rucoly, zakapeme olivovým olejem a ozdobíme strouhaným sýrem. Pokud máte chuť na červené víno, ideálním vínem je autentické apulijské Primitivo!

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl