Gli cavatelli con cozze e fagioli
Cavatelli s mušlemi a fazolemi
4 porce (hlavní chod)
350 g těstovin cavatelli
100 g malých bílých suchých fazolí
16 čerstvých mušlí slávek jedlých
8 cherry rajčátka
snítka petrželky
2 stroužky česneku
1 bobkový list
olivový olej extra vergine, pepř, sůl
Fazole namočíme do vody s půldenním předstihem a necháme je nabobtnat. Pak je 45 minut povaříme s bobkových listem a následně v pánvi zarestujeme na olivovém oleji s čerstvou petrželkou a česnekem.
Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě al dente, respektive vyndáme je trochu dříve, budou se ještě dodělávat v pánvi se základem.
Nožem otevřeme mušle a maso vykrojíme do misky i se zbytkem mořské vody. Obsah z misky přelijeme do rozpálené pánve s olivovým olejem, rozmačkaného stroužek česneku a přidáme najemno nasekanou petrželku. Restujeme, přidáme pokrájená rajčátka na čtvrtky a zcezené fazole. Vše společně provaříme 2 až 3 minuty, opepříme a dochutíme olivovým olejem. Servírujeme v hlubokých talířích.
Ohodnoťte tento recept: