Ryby a mořské plody

Bruschetta con gamberi viola di Gallipoli e meloncella

Bruschetta s fialovými gallipolskými krevetami a meloncellou

2 porce

4 plátky italského chleba
12 – 16 fialových krevet
1 střední meloncella (nebo okurka)
100 g řeckého jogurtu
snítka čerstvé máty a koriandru
1 bio citron
1 čerstvá chilli paprička
1 celý stroužek česneku
olivový olej extra vergine
sůl

Meloncella je apulijská zelenina s chutí mezi salátovou okurkou a žlutým melounem. Z meloncelly a jogurtu si připravíme základní dip. Půlku jednoho plodu, oloupanou a zbavenou pecek, nakrájíme na velmi malé kostičky či plátečky a smícháme v misce s bílým jogurtem. Ochutíme snítkou najemno pokrájené čerstvé máty a koriandru, osolíme. Přidat můžeme i najemno pokrájenou čerstvou chilli papričkou. Na pánvi na malém množství olivového oleje s celým stroužkem česneku opečeme plátky bílého chleba a opečený připravíme na talířky. Ve stejné pánvi na trošce olivového oleje osmahneme očištěné krevety bez krunýřů a bez střívek. Jakmile zezlátnou z obou stran, vyjmeme a položíme na plátky chleba s vrstvou připraveného dipu. Do pánve s výpekem (již bez česneku) přidáme asi 2 lžíce vody, pár lístků máty a koriandru, šťávu z půlky citronu, přidáme ještě trochu oleje a necháme zredukovat. Vzniklou šťávou krevety na toastech pokapeme.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl