Těstoviny

Fusilli della Basilicata con salsiccia e funghi

Fusilli z Basilicaty s klobáskou a houbami

4 porce

400 g těstovin fusilli nebo krátké makarony
100 g celých čerstvých hub (hlíva královská, máčková)
2 paprikové klobásky
100 g pancetty
1 dcl červeného vína (v receptu Rosso Basilicata)
pár snítek hladkolisté petrželky
100 g vyzrálejšího ovčího sýra pecorino
1 čajová lžička nastrouhané kůry z bio citronu
olivový olej extra vergine
1 stroužek česneku, sůl

Na velké pánvi orestujeme na podélné proužky pokrájenou pancettu, houby i s nohou na čtvrtky až osminy podle velikosti. Z klobásky svlékneme střívko, rozmělníme a přidáme do pánve spolu s celým stroužkem česneku, který po chvíli vyjmeme. Vše v pánvi osolíme a podlijeme červeným cca 1 dcl vína. Těstoviny uvaříme al dente v osolené vodě, do pánve přidáme nahrubo pokrájenou petrželku, kůru z citronu, přidáme těstoviny a společně v pánvi asi minutu prohodíme, aby se chutě propojily. Můžeme podlít vodou z varu, zakapeme trochou olivového oleje a ještě do pánve nastrouháme ovčí sýr pecorino. Servírujeme a na závěr na talíři každou porci posypeme strouhaným sýrem.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl