Pasta „Dromsa“ di arbëreshë
Těstoviny „Dromsa“ na arberešský způsob
4 porce
500 g hladké mouky 00
metlička ze sušených snítek oregana
voda
150 g rajčatové omáčky
150 g kvalitních čerstvých rajčat
200 g italské syrové klobásky salsiccia, nejlépe paprikové
4 lžíce strouhané ricotty, nejlépe z kozího a ovčího mléka
¼ litru vývaru
2 lžíce sádla
V cca 1 litru vody necháme přes noc louhovat větší metličku vytvořenou ze sušených větviček oregana. Na vál si připravíme v silné vrstvě hladkou mouku. Mouku kropíme metličkou, pak ji špachtlí přesypeme do jemného, ale většího síta. Mokrá mouka přesíváním při kontaktu s kapkami vody vytvoří hrudky, které zůstanou v sítu, zbytek mouky propadne. Proces opakujeme, dokud nevytvoříme dostatek „drobenky“. V hrnci si připravíme tomatový základ z nakrájených rajčat restovaných na sádle, rajčatové omáčky a vývaru. Možno přisolit. Do této omáčky nasypeme drobenku a povaříme 2 až 3 minuty. Mezitím si na pánvi na troše sádla připravíme kousky čerstvé klobásy salsiccia. Do hlubokých talířů servírujeme pokrm trochu připomínající italské risotto, navrch ozdobíme opečenou salsicciou a strouhanou ricottou.
Ohodnoťte tento recept: