Maso

Costiciola di lepre con lombo crostata di peperone

Zaječí hřbet s paprikovým quichem

2 porce

2 zaječí hřbety
suroviny na kvalitní zaječí demi glace
kvalitní červené víno na marinování masa
75 g másla
stroužek česneku
lístky šalvěje
maldonská sůl
extra panenský olivový olej

Ze zajíce, který byl předtím jeden den marinovaný v červeném víně, vyřízneme hřbet se žebírky. Celý hřbet opečeme z obou stran mírně, ale rovnoměrně na pánvi s olivovým olejem. Necháme pár minut odpočívat. Maso vrátíme na pánev, přidáme máslo, česnek a šalvěj. Další asi 2 minuty pomocí lžíce opakovaně přeléváme maso v pánvi rozpáleným tukem tak, aby se maso smažilo, ale nepřipalovalo a nasáklo do sebe máslo se šalvějí a česnekem. Po upečení a dalším krátkém odpočinku nakrájíme na silnější plátky, řežeme mezi žebírky, osolíme hrubou maldoskou solí a přelijeme demi glace ze zajíce.

Paprikový quiche je slaný pečený koláč z červené papriky a agaru.

Omáčku demi glace připravíme standardním způsobem ze zaječích kostí, hlavy a odřezků.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl