Spaghetti alla carbonara pitagorica
2 porce
200 g tresky – celá ryba nebo 2 malé
200 g sušených špaget nejlépe Gragnano
marinovaná směs masa z mořského vlka a jiker
kůra z čerstvého bergamotu
extra panenský olivový olej
sůl, pepř
Směs z masa z mořského vlka a jiker připravíme marinováním masa a jiker v soli po dobu 7 dní a následným usušením v jehněčím střívku. Z ryb vyřežeme filátka bez kostí, z hlavy a ocasu uvaříme vývar bez koření i bez soli. Na hlubší pánvi na olivovém oleji s česnekem začneme restovat kousky rybího masa, lehce opepříme, po chvíli přidáme vývar, nastrouháme asi lžíci marinovaných sušených jiker a masa z mořského vlka a společně dusíme. Do omáčky vložíme 2 porce špaget a vaříme vše dohromady do jejich změknutí. Omáčka se zároveň varem zredukuje. Připravíme porce na talíř, posypeme ještě nastrouhanými sušenými jikrami, kůrou z bergamotu a ozdobíme snítkou kopru.
Ohodnoťte tento recept: