Ryby a mořské plody

Medaglioni di filetto di tonno con cipolla di Tropea

Tuňákové medailonky s dušenou cibulí z Trope

2 porce

2 menší čerstvé steaky z tuňáka
1 větší bílá sladší cibule z Tropea
1 lžíce vinného octa
1 lžíce třtinového cukru
3 lístky máty peprné
2 výhonky hrášku na ozdobu
olivový olej extra panenský
sůl

Do rozehřátého olivového oleje nasypeme cibuli nakrájenou na měsíčky a spolu s trochou vody, přidaným octem a cukrem necháme dusit. Když cibule trochu změkne, přidáme lístky máty a pánev odložíme. Tuňáka nakrájíme na plátky, plátky masa vložíme do pánve s cibulí a mátou, zlehka zalejeme kapkou vody. Krátce podusíme spolu s cibulí, osolíme a můžeme servírovat. Na ozdobu použijeme výhonek hrášku.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl