Ryby a mořské plody

Bistecchine di tonno á la Giuseppe

Tuňákový mini steak podle Giuseppeho

2 porce

100 – 150 g čerstvého tuňáka (ideálně tzv. pupek)
2 lžíce pyré připraveného z červené cibule Tropea zahuštěné práškem Xantana
1 lžíce kuliček wasabi fazolí
ozdoba z podélných plátků syrového čerstvého zeleného chřestu
2 fólie z kukuřičného škrobu
olivový olej extra panenský
mořská sůl

Z masa připravíme dva malé steaky ve tvaru kvádříků, jemně osolíme a rychle orestujeme ze dvou stran na minimálním množství oleje tak, aby byl povrch opečený, ale většina masa zůstala téměř syrová. Servírujeme s pyré z červené cibule, tenkými plátky chřestu, nadrcenými kuličkami wasabi, pár kapkami olivového oleje. Ozdobíme plátkem kukuřičné fólie.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl