Saláty

Bramborový salát bez majonézy

1 kg žlutých tzv. voskových brambor
200 g slaniny
1 nadrobno nakrájená žlutá cibule
0,5 dl bílého vinného octa
4 lžíce cukru
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžička soli
2 lžíce mleté pažitky na ozdobu

Pokud jsou brambory velké, rozkrojte je napůl, vložte do hrnce a přidejte tolik mírně osolené vody, aby zakryla brambory. Přiveďte brambory k varu a vařte mírně, odkryté, asi 15 minut, dokud nezměknou. Po uvaření je sceďte a nechte okapat.

Slaninu opečte na velké pánvi na středním ohni. Jakmile je křupavá, položte ji na talíř vyložený kuchyňskou utěrkou a rozdrobte na malé kousky.

Pánev udržujte na středním ohni a přidejte cibuli. Vařte, dokud nezesklovatí a nezačne hnědnout, asi 4 až 5 minut. Přilijte ocet, cukr, hořčici a sůl a míchejte, dokud nezhoustne a nezpění.

Přidejte nakrájené vařené brambory a promíchejte. Navrch nasypte rozdrobenou slaninu a ozdobte pažitkou. Podávejte teplé.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl