Saláty

Bramborový salát s majonézou

1 kg žlutých tzv. voskových brambor
1 nakrájená červená cibule
2 nakrájené celerové řapíky
½ hrnku nakrájených kyselých okurek
2 dl hrášku
4–5 mrkví
1/3 hrnku majonézy
1/3 hrnku zakysané smetany
2 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce celerového semínka
sůl a pepř

Brambory uvařte se slupkou, nejlépe den předem. Oloupejte je a do salátu je nakrájejte až po úplném vychladnutí.

Brambory smíchejte s cibulí, celerem, okurkami, mrkví a hráškem. Připravte majonézovou směs z majonézy, zakysané smetany, hořčice a celerového semínka. Brambory se zeleninou smíchejte s majonézovou směsí a podle chuti osolte a opepřete.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl