Rebarborové čatní

3 stonky rebarbory (1 a půl hrnku)
2 cibule (banánové šalotky)
6 malých plochých broskví nebo 2 velké broskve, nakrájené na kousky
5 cm čerstvého zázvoru
1 stroužek česneku
2 lžíce slunečnicového oleje
2 lžičky soli
1 lžička růžového pepře
1 limetka, odšťavněná
2 lžíce javorového sirupu
1. Rebarboru oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
2. Cibuli nakrájejte nahrubo a zahřejte ji na oleji dozlatova.
3. Zázvor nastrouhejte a česnek rozmačkejte. Následně je přidejte do hrnce spolu s ostatními surovinami a vařte asi 10 minut. Poté nechte vychladnout.
Tip: Čatní zahustěte především samotným vařením, během kterého se přebytečná voda odpaří. Délka vaření závisí jednak na připravovaném množství a také na obsahu vody v rebarboře. Pokud chcete, můžete do čatní přidat trochu červeného potravinářského barviva.
Ohodnoťte tento recept: