Různé

Pizza

20 minut

6 porcí

800 g hladké mouky
500 ml vody
5 g čerstvého droždí
20 g mořské soli
olivový olej

Droždí rozpusťte ve vlažné vodě, přisypte mouku a asi 3 minuty hněťte až vypracujete hladké těsto. Přidejte sůl a hněťte další 3 minuty.

Těsto přikryjte a nechte ho v míse kynout při pokojové teplotě do dvojnásobné velikosti, přibližně 2 hodiny.

Z těsta vytvarujte bochánky a potřete je olejem. Položte je na talíř a přikryjte fólií. Talíř vložte do chladničky, kde ho nechte 1–3 dny odležet.

Poté vyjměte těsto a na pomoučeném plechu vytvarujte základy pizzy. Poklaďte náplní podle vlastního výběru a upečte ve velmi horké troubě, nebo na kameni na pizzu.

Tip: S přípravou těsta na pizzu začněte s dostatečným předstihem, nejlépe 2–3 dny předem. Těsto má pak čas v chladničce odležet a vyzrát.

Ohodnoťte tento recept: 

10 hlasů

Další recepty Celý díl