42 minut

10. října 2022

Část: Houfnice pod palbou

Obsah dílu

Houfnice pod palbou — Život po zakleknutí — Pomoz si sám

Části dílu

00:54
Houfnice pod palbou
    Jak je důležité dělostřelectvo, ukazuje průběh ruské agrese na Ukrajině. Moderní dělostřelecké zbraně, dodávané Západem, pomáhají Ukrajincům tlačit ruskou armádu k ústupu. Před modernizací svého dělostřelectva stojí i česká armáda. Půlstoletí staré houfnice by měla nahradit francouzská samohybná děla. Ale jak už to v české armádě chodí, neobešlo se to bez řady přešlapů. Více Ondřej Stratilík.
    10:53
    Život po zakleknutí
      Aféra dávno zmizela ze stránek médií, ale pro matku a jejího syna zdaleka neskončila. Patnáctiletý chlapec s autistickou poruchou poponesl reproduktor, do kterého mluvil Andrej Babiš na svém mítinku v Borovanech. Brzy se stal terčem ostrého zákroku tří policistů, kteří mladíka zalehli na zemi. Policejní inspekce nám dnes oznámila, že vyšetřování uzavřela, zákrok policistů byl prý v pořádku. Své si ale nadále užívá matka hocha. Kdosi na ní podal trestní oznámení a ona teď musí dokazovat, že se o syna dobře stará. Natáčel Ondřej Golis.
      25:28
      Pomoz si sám
        Miloš Zeman navrhl zástupce ombudsmana, kterým je Stanislav Křeček. Prezidentovi kandidáti vynikají tím, že jsou jim blízké extrémní a proruské postoje, od nichž se – na rozdíl od prezidenta – nedistancovali ani v době stále agresivnější ruské války na Ukrajině. Další dvě jména navrhne Senát už tuto středu. Stanislav Křeček je kritizován za to, že úřad ombudsmana dlouhodobě diskredituje a podle Senátu zastává xenofobní a předsudečné názory. Více Zuzana Černá.
        Přehrát celé video
        Stopáž44 minut
        Další díl
        17. října 2022

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám