41 minut

5. září 2022

Část: Suché prý nehoří

Obsah dílu

Smetí za miliardy — Suché prý nehoří — Zde hlaste požár II

Části dílu

00:59
Smetí za miliardy
    O odpadové firmě AVE jsme už vysílali dvě reportáže, naposledy v lednu. Upozornili jsme, že podle některých měst neodvádí poplatky za skladování odpadu podle zákona. Minulý týden vyšlo najevo, že firmu AVE policie obvinila. Škody pro města i stát dosahují podle ní výše skoro čtyř miliard korun. Firma byla spojována s miliardářem Danielem Křetínským, který svou spojitost s firmou nikdy oficiálně nekomentoval. V poslední době začal upozorňovat, že je jen menšinovým vlastníkem. Teď nám přiznal, že v utajené vlastnické struktuře drží významný podíl. Více Dalibor Bártek.
    13:46
    Suché prý nehoří
      Po největším požáru posledních let, který vypukl uprostřed léta v Hřensku, se sčítají škody. Patří k nim i hledání viníků. Kromě toho, že policie stále pátrá po tom, kdo park zapálil, místní kritizují i správu národního parku. Tvrdí, že je dlouhodobě upozorňovali na nedodržování bezpečnostních pravidel. Natáčela Jana Neumannová.
      29:18
      Zde hlaste požár II
        Hasiči sehráli v letní katastrofě v Hřensku hrdinskou roli. Na požářišti trávili v nesnesitelných podmínkách dny i noci několik týdnů. Jejich vedení má ale problém. Antimonopolní úřad už únoru potvrdil naše předchozí zjištění, že za bývalého generálního ředitele se obcházel zákon o veřejných zakázkách. V několika krajích tak dostala lukrativní byznys firma, která nemusela do výběrového řízení a jejíž majitel je dobrý známý bývalého ředitele – dnes poslance za hnutí ANO. Natáčel Dalibor Bártek.
        Přehrát celé video
        Stopáž44 minut
        Další díl
        12. září 2022

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám