43 minut

5. září 2016

Obsah dílu

Boj o vodu — Kající se zabiják — Náhrobky v kurníku II.

Části dílu

01:01
Boj o vodu
    Prodat cizí firmě podnikání se strategickou surovinou, to se v civilizované zemi jen tak nevidí. A přesně to u nás udělali politici v 90. letech, kdy vodní hospodářství přenechali nadnárodním koncernům. Městům a obcím zůstaly náklady, zisky plynou do zahraničí. Tímto tématem se v našem pořadu zabýváme pravidelně. Vrchní soud v Olomouci bude ve čtvrtek rozhodovat jeden takový případ, který se stal ve Zlíně. Baťovo město kvůli svému vedení už přišlo o zhruba tři čtvrtě miliardy korun, natáčel reportér David Macháček.
    14:12
    Kající se zabiják
      Má na kontě asi tři sta vražd, přesto chce kandidovat do Senátu. Být nájemným vrahem, navíc u nejznámějšího drogového bosse Pabla Escobara, je v Kolumbii vcelku ctnostným povoláním. Když se s ním reportér Martin Mikule chtěl sejít, musel do poslední chvíle čekat na jeho pokyny. Pak se mu však nečekaně otevřel a rozpovídal se o světě velkých peněz a ještě větších zločinů, kterému se běžný smrtelník raději vyhýbá. Podívejte se na unikátní reportáž.
      28:31
      Náhrobky v kurníku II.
        Je to dost neobvyklý pohled. Na prostějovském dvorku se motá skupina ortodoxních Židů v černých oblecích, s pejzy a širokými klobouky. S hlavami dole si prohlížejí dlažbu, pak ji jeden z nich začne čistit smetákem a luští zvětralé nápisy na kameni. Dlažbu dvorku totiž tvoří náhrobní kameny z židovského hřbitova, který byl po válce zrušen, z náhrobků se stal stavební materiál. Skupina rabínů z Ameriky, Evropy a Izraele, která usiluje o obnovu hřbitova, se na začátku prázdnin do Prostějova přijela podívat. Možná i pod tímto vlivem se původně odmítavé stanovisko radnice začíná poněkud měnit, více reportérka Andrea Máslová.
        Přehrát celé video
        Stopáž38 minut
        Další díl
        12. září 2016

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám