37 minut

11. června 2012

Část: Tragická autonehoda nákladního auta a osobního vozu

Obsah dílu

Kauza Davida Ratha z pohledu Hostivice — Tragická autonehoda nákladního auta a osobního vozu — Adopce za minulého režimu

Části dílu

01:19
Kauza Davida Ratha z pohledu Hostivice
    Byl to nejsledovanější přenos ze zasedání Poslanecké sněmovny, jaký kdy peoplemetry naměřily. Ve chvíli, kdy do poslaneckých lavic zamířil ze své cely v Litoměřicích bývalý hejtman David Rath, sledovalo zpravodajskou čtyřiadvacítku více než 700 tisíc lidí, což je absolutní rekord od začátku jejího vysílání. S kamerou jsme se vypravili nejen do sněmovny, ale i do Rathovy Hostivice, abychom zachytili pohledy zdejších lidí. Natáčely reportérky Andrea Máslová a Aneta Snopová.
    13:42
    Tragická autonehoda nákladního auta a osobního vozu
      Tři mrtví a několik zničených životů. To je bilance dopravní nehody, která se před pěti lety odehrála na Rokycansku. Náklaďák se zdevastovanými pneumatikami tu rozdrtil osobní auto. Jeden z pozůstalých, Pavel Jedlička po celých pět let bojoval za potrestání viníků. Nakonec byl odsouzen pouze šofér, který náklaďák řídil. Bez trestu ale vyvázlo vedení firmy, které vůz patřil. Pan Jedlička je přesvědčen, že je to nespravedlnost. K případu se vrátil reportér Karel Vrána.
      24:27
      Adopce za minulého režimu
        Má matka právo pátrat po synovi, kterého se vzdala hned po porodu? Přesně to už dva roky dělá Eva Matoušková. Říká, že jí to poroučí hlas krve. A navíc tvrdí, že adopce na konci minulého režimu a v jejích pouhých osmnácti letech proběhla za zvláštních okolností. Třiadvacetiletý mladý muž o své původní matce dodnes nic neví a jeho druhá rodina chce, aby to tak zůstalo. Na rodinné drama nahlíží z obou úhlů pohledu reportáž Davida Vondráčka.
        Přehrát celé video
        Stopáž38 minut
        Další díl
        18. června 2012

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám