27 minut

8. ledna 2007

Část: Stávka v Národním divadle

Obsah dílu

Stávka v Národním divadle — Travičctví dravců — Děti z Argentiny

Části dílu

00:56
Stávka v Národním divadle
    Dnes se poprvé v Národním divadle sešla komise, která má vybrat nového ředitele naší první scény. Její herci ale právě kvůli výběrovému řízení hrozí, že vstoupí do stávky. Od listopadu 1989 by to bylo poprvé. Ministr kultury ale tvrdí, že takový protest nebere vážně a nehodlá se jím zabývat. O co v kauze jde, zjišťoval reportér David Macháček.
    08:20
    Travičctví dravců
      Bojové otravné látky nejsou jen smrtící zbraní vojáků. Můžete na ně narazit i při obyčejné vycházce do přírody. Používají se totiž na výrobu otrávených návnad. Takový způsob zabíjení zvířat je sice zločin, ale policie dosud nedokázala žádného traviče dopadnout a usvědčit. Možná i proto, že mezi podezřelé často patří myslivci. A mezi policisty je řada těch, kteří si ve volném čase oblékají právě mysliveckou uniformu.
      18:12
      Děti z Argentiny
        Loni v květnu jsme poprve odvysílali děsivé záběry ze soudního odebírání dětí jejich matce, Marcele Krajníkové. Děti už sedm měsíců žijí u otce v Argentině. Jejich matka své děti poprvé po dlouhé době viděla na pár dnů před Vánoci. Měla s sebou i kameru, na kterou speciálně pro náš pořad zachytila, jak se dětem v daleké cizině daří. Reportáž připravila Mercedes Wimmerová.
        Přehrát celé video
        Stopáž27 minut
        Další díl
        15. ledna 2007

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám