29 minut

28. srpna 2006

Část: Černá skládka

Obsah dílu

Černá skládka — Domov důchodců — Silnice strachu - D1

Části dílu

00:58
Černá skládka
    Už čtrnáct let upozorňuje dobrovolný ochránce přírody Josef Planeta úřady na černou skládku v chráněném území obce Dolní Hluboká u Sokolova. Úředníci vědí, kdo tam odpad navezl, ale dodnes za to nikoho nepotrestali. Trest však stihl pana Planetu. Svou zarputilostí proti sobě poštval sousedy i starostu. Říkají o něm že obci záměrně škodí. Natáčel David Havlík.
    09:40
    Domov důchodců
      Před časem jsme do redakce dostali volání o pomoc. Znělo opravdu dramaticky: v Domově důchodců ve Vážanech u Kroměříže dochází k ohrožování života a lidských práv seniorů. Proto jsme se do tamního zařízení ihned vypravili. Natáčeli jsme otevřeně i skrytou kamerou. A opravdu jsme zaznamenali rozdíly, které tak trochu připomínají Potěmkinovu vesnici. Sledujte reportáž Michala Komárka.
      17:22
      Silnice strachu - D1
        Po necelém roce jsme se s kamerou vrátili na nejobávanější českou silnici - dálnici D1. Loni v listopadu se nám tu během jednoho dne podařilo natočit takovou škálu přestupků, že by na to jedna dvanáctibodová karta nestačila. Nyní jsme chtěli zjistit, jestli sem nový silniční zákon opravdu vnesl nového ducha, jak o tom policie od začátku léta hovoří. A ukázalo se, že moc ne. Ty nejčastější přestupky totiž policie při svých současných metodách vůbec nevidí, tudíž je není schopná ani potrestat. Více uvidíte v reportáži Davida Macháčka.
        Přehrát celé video
        Stopáž29 minut
        Další díl
        4. září 2006

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám