29 minut

12. června 2006

Část: Historický pivovar versus hypermarket

Obsah dílu

Poslední žijící svědci z Lidic — Historický pivovar versus hypermarket — Pravicoví či levicoví Zelení?

Části dílu

00:57
Poslední žijící svědci z Lidic
    V sobotu jsme si připomněli 64. výročí od vyhlazení Lidic. Osudy obětí této tragédie nyní ožily v nově zrekonstruovaném muzeu, které tehdejší atmosféru přibližuje pomocí moderní techniky. Její součástí jsou také videozáznamy výpovědí posledních žijících svědků. Za historií se vypravidla Andrea Máslová.
    08:38
    Historický pivovar versus hypermarket
      Za minulého režimu musela mít každá ambiciózní obec aspoň jeden panelák. Dnes se města pro změnu shlédla v podobně ošklivých hypermarkatetch. Často jim přitom musí ustoupit historické budovy. Po Znojmě, o kterém jsme vysílali v lednu, vám nyní ukážeme podobné příklady z Jirkova a Jablonce nad Nisou. Za rychlým bouráním tu stojí firma, která nemá žádné zaměstnance, telefon ani internetové stránky. Zato se dovede bleskově dohodnout s radnicí. Kdo stojí za touto firmou zjišťoval Karel Vrána.
      17:37
      Pravicoví či levicoví Zelení?
        Celý týden jednal vítěz voleb Mirek Topolánek s lidovci a zelenými o tom, jakou sestavit vládu. Pravostředová koalice potřebuje každý hlas a ještě jí v parlamentu jeden chybí. V této situaci roste význam nejmenší dosud mimoparlamentní strany - Strany Zelených. Nevíme, co od nich čekat, říkali už před volbami lidé z ODS. Kdo jsou a co si myslí zelení poslanci, na kterých by měla stát vláda. Odpověď hledali David Havlík a Filip Černý
        Přehrát celé video
        Stopáž28 minut
        Další díl
        19. června 2006

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám