28 minut

13. února 2006

Část: Viktor Kožený a americká justice

Obsah dílu

Arabský Titanik — Aféra v NBÚ — Viktor Kožený a americká justice

Části dílu

00:47
Arabský Titanik
    Říkají jí arabský Titanik. Stejně jako na legendární záoceánské lodi i na Salaamu Boccaccio zemřelo přes 1000 lidí. Jen 400 se jich podařilo zachránit. Cestovali ze Saudské Arábie do Egypta, když se 92 km od přístavu Hurgada loď potopila. Celé čtyři dny čekali příbuzní cestujících na jakékoliv informace, ale nikdo jim je nechtěl poskytnout. Jejich hněv ještě zesílil, když vyšlo najevo, že tragédie se nemusela stát, kdyby nebylo osudného rozhodnutí kapitána. V Egyptě pro Vás natáčela Tereza Engelová.
    05:36
    Aféra v NBÚ
      Když vypukne požár v hasičské zbrojnici, je to ostuda. Když se zjistí, že ho založil jeden z hasičů, je to aféra. Ale jak nazvat to, když se šéf úřadu, který by měl dbát na bezpečnost národa, spojí s podsvětím? Právě tuto situaci totiž prokazují odposlechy, které v minulém týdnu odvysílala Česká televize. Lidem z tzv. berkova gangu, který podle policie připravil zmanipulovanými konkursy české podniky o stamiliony, sloužil Národní bezpečnostní úřad jako zdroj informací. A aby se u tohoto zdroje informací udrželi, dokázali dokonce zmanipulovat vládu i poslance. Jak? To se pokoušel zjistit Jiří Hynek.
      17:28
      Viktor Kožený a americká justice
        Pirát v pekle. I tak se dá vyjádřit současná situace Viktora Koženého, kterému západní média přezdívají Pirát z Prahy. Už pátý měsíc přežívá v drsném vězení na ostrově New Providence, které kritizuje i Amnesty International. Právě dnes stanul v bahamské metropoli Nassau znovu před soudkyní, která rozhoduje, zda ho vydá americké spravedlnosti. Na místě pro Vás natáčel Michael Fiala.
        Přehrát celé video
        Stopáž29 minut
        Další díl
        20. února 2006

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám