Zeleninová jídla

„Zeleninová svatba“ s bramborami

Na Krétě se brambory většinou nevaří tak jako u nás, ve vodě. Buď se pečou na dřevu a bylinách, nebo se vaří se se zeleninou a v oleji. Vyzkoušejte a uvidíte, že se do této přílohy s velmi bohatou chutí naprosto zamilujete.

brambory
papriky
rajčata
pórek
brokolice
špenát
fazolky
rukola
čínské zelí
směs koření
sůl
pepř

Kolik brambor přijde do hrnce, tolik použijte i zeleniny. Papriky, rajčata, pórek, brokolice, špenát, fazolky, klidně třeba i roketa a čínské zelí. Prostě, co máte doma. Je to způsob, jak užít zbylou zeleninu, která už začíná vadnout. Promíchejte, osolte, popepřete, polijte lehce olivovým olejem a dejte pod poklicí dusit. Zelenina pustí mnoho šťávy, přesto možná budete muset směs trošku podlít vodou. Samozřejmě můžete i okořenit. K takto upraveným bramborám můžete podávat přírodní kuřecí nebo krůtí plátek a rozhodně nebudete potřebovat žádnou omáčku.

Další recepty Celý díl