Saláty

Avokádový salát s fazolemi, citronem a pomerančem

avokádo
vařené fazole
1 citron
1 pomeranč
kopr
mladá cibulka
olivový olej
sůl
pepř
rajčata
rukola

Oloupané a na kostičky nakrájené avokádo smícháme s vařenými fazolemi, které jsou v podstatě základem tohoto salátu. Avokádo zakapeme šťávou z jednoho citronu, nejen kvůli chuti, ale také kvůli barvě. Avokádo jinak po chvíli hnědne. Janis do salátu ostrouhal kůru z citronu a pomeranče. Je třeba se ujistit, že plody nejsou chemicky ošetřené, jinak to raději nedělejte. Do salátu přijde i šťáva z jednoho pomeranče.

Přidáme nasekaný kopr a nasekanou čerstvou mladou cibulku. Samozřejmě sůl a pepř. Zalijeme panenským olivovým olejem. Dobře promícháme. Tento salát se hodí i jako příloha k masu. Můžeme ozdobit nadrobno krájenými rajčaty a roketou.

Další recepty Celý díl