Ryby a mořské plody

Ryba s omáčkou

vykoštěná ryba (treska, candát, pangasius)
olivový olej
baby špenát
rukola
brambory
citron
2 rajčata
kopr
sůl
pepř

Do rozpáleného olivového oleje přidáme listový baby špenát, jedno menší balení. Přidáme půl sáčku rokety (rukoly) nebo mladé listy pampelišek (ty se používají, dokud rostlinka nevykvete, pak už jsou listy příliš hořké) a opět zalijeme olivovým olejem. Tuto směs pak přidáme na pečené či vařené brambory, které promícháme s citronovou šťávou – dle chuti.

omáčka

Nadrobno nakrájíme dvě velká rajčata, přidáme šťávu a dužinu z jednoho citronu, nasekaný kopr a pokropíme olivovým olejem, samozřejmě dle chuti osolíme a opepříme.

Nakonec na olivovém oleji opečeme plátky ryby, která je samozřejmě vykuchaná a vykostěná.

Další recepty Celý díl