Maso

Vepřová panenka na česneku s omeletou

masový základ

vepřovou panenku
olivový olej
česnek

přílohy

vejce
roketa (rukola)
cibule
sušená rajčata
kopr
brambory, vařené ve slupce
olivový olej
rajčata, vařená ve víně

vývar

hovězí maso s kostí
víno
estragon

Panenku usmažíte jemně v olivovém oleji s trochou česneku, aby maso dostalo vůni.

Do vajec přijde roketa, cibule, pár kousků sušených rajčat a kopr – vše najemno nakrájené či nasekané. Omeleta je asi centimetr vysoká a u jídla je pro chuť, ne jako příloha. Děláme ji, až když je maso hotové, takže ji podáváme teplou. Nakrájíme porce na talíř a polejeme je vývarem (může být i z kostí), který smícháme s vínem, estragonem a dalším kořením dle chuti.

Nahoru položíme porci panenky. Vedle se přidají brambory uvařené ve slupce a opečené na olivovém oleji. Na omeletu vedle masa přijdou jako ozdoba malá rajčátka uvařená ve víně.

Další recepty Celý díl