Vepřová panenka na česneku s omeletou

masový základ
vepřovou panenku
olivový olej
česnek
přílohy
vejce
roketa (rukola)
cibule
sušená rajčata
kopr
brambory, vařené ve slupce
olivový olej
rajčata, vařená ve víně
vývar
hovězí maso s kostí
víno
estragon
Panenku usmažíte jemně v olivovém oleji s trochou česneku, aby maso dostalo vůni.
Do vajec přijde roketa, cibule, pár kousků sušených rajčat a kopr – vše najemno nakrájené či nasekané. Omeleta je asi centimetr vysoká a u jídla je pro chuť, ne jako příloha. Děláme ji, až když je maso hotové, takže ji podáváme teplou. Nakrájíme porce na talíř a polejeme je vývarem (může být i z kostí), který smícháme s vínem, estragonem a dalším kořením dle chuti.
Nahoru položíme porci panenky. Vedle se přidají brambory uvařené ve slupce a opečené na olivovém oleji. Na omeletu vedle masa přijdou jako ozdoba malá rajčátka uvařená ve víně.