Luštěniny a obiloviny
Starořecký hrách

vařený hrách
hřebíček (drcený)
olivový olej
houby
pálivou papriku
nakládané cibulky
nakládané olivy a papriky
zelené fazolky (vařené nebo nakládané)
sůl, koření
Vařený hrách smícháme s drceným hřebíčkem a trochou olivového oleje.
Hrách na talíři doplníme dalšími pochoutkami, které vytvoří zajímavé neobvyklé a zdravé jídlo studené kuchyně.
Připravíme:
– houby obdělané na pánvi s trochou pálivé papriky
– malé nakládané cibulky vcelku
– mohou být i vnitřky neboli srdce rajčat
– několik druhů oliv a nakládaná paprika
– zelené vařené ochucené fazolky, mohou být i nakládané fazole
Ozdobí se petrželkou nebo jinou zelenou bylinkou. Samozřejmě osolíte a okořeníte dle chuti. Podává se s dakosem, s vekou nebo s toustovým chlebem dle chuti.