Luštěniny a obiloviny

Starořecký hrách

vařený hrách
hřebíček (drcený)
olivový olej
houby
pálivou papriku
nakládané cibulky
nakládané olivy a papriky
zelené fazolky (vařené nebo nakládané)
sůl, koření

Vařený hrách smícháme s drceným hřebíčkem a trochou olivového oleje.

Hrách na talíři doplníme dalšími pochoutkami, které vytvoří zajímavé neobvyklé a zdravé jídlo studené kuchyně.

Připravíme:

– houby obdělané na pánvi s trochou pálivé papriky

– malé nakládané cibulky vcelku

– mohou být i vnitřky neboli srdce rajčat

– několik druhů oliv a nakládaná paprika

– zelené vařené ochucené fazolky, mohou být i nakládané fazole

Ozdobí se petrželkou nebo jinou zelenou bylinkou. Samozřejmě osolíte a okořeníte dle chuti. Podává se s dakosem, s vekou nebo s toustovým chlebem dle chuti.

Další recepty Celý díl