Expedice Praga » Archiv


IV. díl

11. 7. 2010

Z Afriky se přesuneme na Haiti. Možná si vybavujete, že po tomto ostrově putovala česká pragovka. Naskočíme uprostřed expedice, přesně v moment, kdy se přesouvala z hlavního města Port Aux Prince do malé osady Baie De Henne, to v překladu znamená Zátoka slepic. Uvidíte, jak se žije v takové malé osadě na severu Haiti. Prý se tam peče nejchutnější chleba v celé oblasti. Navštívíme ale třeba i přístav, který v roce 1492 spatřil Kryštof Kolumbus.

videoHaiti: expedice Praga
...
video video

Haiti: expedice Praga

Mapa

Přejít na obsah dílu


III. díl

14. 3. 2010

Je před námi další díl našeho miniseriálu o putování české pragovky po ostrově Haiti. Pokud se na Objektiv díváte pravidelně, tak víte, že minule proběhl přesun z Port Au Prince do malé osady Baie De Henne, což v překladu znamená Zátoka slepic. Dnes budeme zjišťovat, jak se žije v takové malé osadě na severu Haiti. Mimo jiné uvidíte pekárnu, kde se peče nejchutnější chleba v celé oblasti, podíváme se do přístavu, který v roce 1492 spatřil Kryštof Kolumbus. Dozvíte se ale třeba i to, čím se baví místní omladina anebo co nejvíc baví zase dospělé Haiťany.

videoHaiti: expedice Praga III
...
video video

Haiti: expedice Praga III

Mapa

Přejít na obsah dílu


II. díl

7. 3. 2010

Jedna výprava končí, druhá v Objektivu pokračuje. Je tu expedice Praga-Haiti. Možná si pamatujete, že před minulým olympijským víkendem jsme přistáli s českou V3Skou naloženou humanitární pomocí v docích metropole Port-Au-Prince. Prošli jsme hlukem a dějinami velkoměsta a připravili se na cestu k potřebným lidem na severu ostrova. Dnes tedy projedeme tři sta kilometrů po krkolomných cestách haitského venkova. A uvidíte, že tady se obyčejná Pragovka promění v exotickou krásku, která strhne pozornost davů všude, kde zastaví.

videoHaiti: expedice Praga II
...
video video

Haiti: expedice Praga II

Mapa

Přejít na obsah dílu


I. díl

21. 2. 2010

Na čtyřech kolech jsme dnes začali a na čtyřech kolech ještě zůstaneme. K Haiti míří po obrovském zemětřesení a zatím ne zcela zvládnuté humanitární katastrofě pozornost celého světa. Bezprecedentní tragédie naštěstí vyprovokovala velkou mezinárodní pomoc. Ale byli i tací, kteří si na Haiti vzpomněli ještě v době, kdy země patřila k jednomu z nejzanedbávanějších koutů celé planety. Mezi ty, kdo se o Haiti starali, patřili i Češi. Vloni se na ostrov vydala expedice Praga Haiti, která na palubě legendární české V3Sky vezla humanitární pomoc do těžko přístupných oblastí. My se teď vydáme jejich stopách v novém expedičním seriálu Objektivu a postupně objevíme Haiti tak, jak ji možná neznáte.

videoHaiti: expedice Praga
...
video video

Haiti: expedice Praga

Mapa

Přejít na obsah dílu