Malá Indie

22. 7. 2018

V Singapuru nás čeká čtvrť plná barev, koření, vůní i chutí. Karolína Kočí nás vezme do míst, kterým se říká Malá Indie. A bude to zajímavý zážitek.

videoSingapur: Malá Indie
...
video video

Singapur: Malá Indie

Mapa

Přejít na obsah dílu


Malý ostrov plný překvapení

11. 2. 2018

Jméno Ivan Kytka máte jistě spojené hlavně se zpravodajstvím z Londýna, kde Ivan žije. Tentokrát nás ale vezme úplně na druhý konec světa, do jihovýchodní Asie, na maličký ostrov Singapur. Je sice malý, ale jak říká Ivan Kytka, ve světových žebříčcích se pyšní řadou superlativů.

videoSingapur: Malý ostrov plný překvapení
...
video video

Singapur: Malý ostrov plný překvapení

Mapa

Přejít na obsah dílu


Historie

19. 11. 2017

Náš spolupracovník Ivan Kytka, jehož jméno máte nepochybně spojeno s Londýnem, nás teď zavede do jedné z bývalých britských kolonií, do Singapuru, který před dvěma lety oslavil půlstoletí nezávislosti. Provede nás historií ostrovního státu a čtvrtěmi, do kterých ho rozdělili kdysi právě angličtí kolonizátoři. A všimněte si košile, kterou má Ivan Kytka na sobě. Okamžitě z ní totiž poznáte, jaké je v Singapuru vedro.

videoSingapur: Historie
...
video video

Singapur: Historie

Mapa

Přejít na obsah dílu


Pevnost Siloso

8. 12. 2013

Singapur je médii nejčastěji zmiňován v souvislosti s perfektně fungující ekonomikou, výkonnou státní správou, nebo znamenitým letištěm a námořním přístavem. Tenhle stát má ale i několik vynikajících muzeí. A jedním z nich je pevnost Siloso, kterou v roce 1942 srdnatě bránili Spojenečtí vojáci před vpádem japonské císařské armády. A jak se dozvíte v následující reportáži – mezi statečnými obránci bylo tehdy i několik Čechoslováků.

videoPevnost Siloso
...
video video

Pevnost Siloso

Mapa

Přejít na obsah dílu


Sentosa

13. 1. 2013

Finance, obchod a doprava – to jsou hlavní trumfy Singapuru. Suverénně nejbohatší země Asie ale investuje miliony dolarů ročně i do podpory cestovního ruchu a láká cizince na krásy celkem 63 ostrovů, ze kterých se tahle podivuhodná země skládá. Jedním z takových je i ostrov Sentosa – příklad citlivě vytvořené a přitom skvěle vydělávající oázy zábavy i vzdělávání. Právě tam si teď můžete s Objektivem udělat výlet.

videoSentosa
...
video video

Sentosa

Mapa

Přejít na obsah dílu


Životní styl

15. 2. 2009

Ani do Singapuru se s Objektivem nevydáváme poprvé. Naposledy jsme vám představili národnostní menšiny, které v tomto kosmopolitním městském státečku žijí. Takzvané „lví město“, ležící v nejjižnějším cípu Malajského poloostrova, se nemůže pyšnit dlouhou historií. O to zajímavější je ale jeho současnost. Jeden z asijských ekonomických tygrů je dnes v první desítce nejbohatších zemí světa a zdá se, že si tuhle pozici rozhodně udrží navzdory krizi.

videoSingapur: životní styl
...
video video

Singapur: životní styl

Mapa

Přejít na obsah dílu


Kultura

4. 1. 2009

Nemáte čas nebo odvahu vydat se na roční poznávací cestu za asijskými kulturami? V pětimilionovém Singapuru ji zvládnete za pár dnů. Multikulturalismus a míšení nejrůznějších etnických vlivů je tu cítit doslova na každém kroku. Za vše mluví třeba už jen zdejší celkem čtyři oficiální jazyky: angličtina, malajština, tamilština a mandarínská čínština.

videoSingapur: kultura
...
video video

Singapur: kultura

Mapa

Přejít na obsah dílu


Singapur

28. 12. 2008

Obří mrakodrapy, gigantická nákupní centra, bujarý noční život - i tak by se dal charakterizovat Singapur, jedno z nejbohatších míst na světě. A víte, co místní obyvatelé nejraději dělají? Milují nakupování a jídlo. Na druhou stranu se ale mohou pochlubit ohromnou pracovitostí. A tu v dětech pěstují už od malinka. Představte si, že není vůbec výjimkou, že tamní školáci po vyučování chodí hned do několika doučovacích kroužků, protože představa, že by byl někdo lepší, je pro ně prostě zdrcující. Singapur navíc usiluje o to, aby se stal v Asii centrem vzdělanosti.

videoMalajsie: Singapur
...
video video

Malajsie: Singapur

Mapa

Přejít na obsah dílu