Djerba

27. 8. 2017

Náš spolupracovník Jan Kiss má hodně dobrodružnou povahu. Kdysi se rozhodl, že na čtyřkolce projede celé Tunisko. Z jeho cesty vzniklo několik reportáží pro Objektiv. Navštívili jsme třeba Saharu a její oázy. Vzpomínáte na podivné stavby Berberů vystavěné na kopcích nebo naopak nenápadně hloubené v pusté krajině jižního Tuniska? Dnes nás čeká poslední díl Janovy cesty. Vydáme se spolu s ním na cestu po moři na ostrov Djerba.

videoTunis: Djerba
...
video video

Tunis: Djerba

Mapa

Přejít na obsah dílu


Tuniskem na čtyřkolce

12. 2. 2017

Náš spolupracovník Jan Kiss se rozhodl, že na čtyřkolce přejede Tunisko od severu k jihu. Navštívili jsme s ním pouštní filmový Tatuin z Hvězdných válek nebo oázy středního Tuniska nedaleko Tamerzy, opuštěnou Chebiku i zelenou perlu mezi oázami, Neftu. Cestou po solných pláních se Jan Kiss dostal až k Sahaře a jejím oázám.

videoTunisko: Tuniskem na čtyřkolce
...
video video

Tunisko: Tuniskem na čtyřkolce

Mapa

Přejít na obsah dílu


Oázy

11. 9. 2016

Je před námi další díl putování spolupracovníka Jana Kisse. Na čtyřkolce se vydal napříč Tuniskem. Tentokrát nás vezme k oázám ve středu země. Místo je to magické a svědčí o tom i fakt, že přitahuje filmaře z celého světa. Točily se tady i slavné Hvězdné války.

videoTunisko: oázy
...
video video

Tunisko: oázy

Mapa

Přejít na obsah dílu


Keruán

10. 4. 2016

Náš spolupracovník Jan Kiss se rozhodl, že přejede Tunisko od severního pobřeží až na jih na čtyřkolce. Část jeho putování po antických vykopávkách jsme už v objektivu viděli. Dnes se s ním vydáme do savan a stepí ve střední části tuniského Sahelu. Je těžké uvěřit, že v dobách Římského impéria se tu rozkládala obilná pole a nekonečné olivové háje. A právě tady stojí Keruán.

videoTunisko: Keruán
...
video video

Tunisko: Keruán

Mapa

Přejít na obsah dílu


Tuniskem na čtyřkolce

31. 1. 2016

Když se řekne Tunisko, tak se vám asi jako první vybaví prázdninová destinace. Vůně jasmínu a koření, nebo koupání v teplém moři. Náš spolupracovník Jan Kiss se i přes tragické události z loňského jara a léta rozhodl Tunisko procestovat od severu na jih. A to ne úplně obvyklým způsobem – vyrazil na čtyřkolce.

videoTuniskem na čtyřkolce
...
video video

Tuniskem na čtyřkolce

Mapa

Přejít na obsah dílu


Džerba

18. 1. 2009

Ostrov pojídačů lotosu – i tak se říká tuniské Džerbě. Legenda tvrdí, že kdo lotos jedinkrát ochutnal, už nikdy nechtěl z ostrova odjet domů. Při svém bloudění Středozemním mořem tam prý dokonce doplul i Odysseus, ostrov se mu tak líbil, že vyslal svoje muže, aby ho prozkoumali, taky ale ochutnali lotos a s pláčem se pak vraceli na loď, ostrov je okouzlil. Doufám, že vás stejně okouzlí i naše následující reportáž.

videoTunisko: Džerba
...
video video

Tunisko: Džerba

Mapa

Přejít na obsah dílu


Země tisíců tváří

16. 11. 2008

Co se vám vybaví, když se řekne Tunisko – dovolená? Velbloudi, pouště, nebo nádherné moře? I to je typický obrázek Tuniska, ale určitě ne stoprocentní. My vám v Objektivu ukážeme, že je to země tisíců tváří a desítek kultur. Následující reportáž můžete třeba brát třeba i jako tip na to, jak si zpestřit příští dovolenou v této destinaci.

Mapa

Přejít na obsah dílu