28 minut

11. prosince 2022

Část: Vavřinec Hradilek

Obsah dílu

Španělsko: Vánoce v Santa Cruz — Velká Británie: Battersea — Bangladéš: Vavřinec Hradilek

Části dílu

01:09
Vánoce v Sanda Cruz
Vánoce v Sanda Cruz
    Úplně jiná vánoční atmosféra v ulicích města, než ta, na kterou jste zvyklí v našich zeměpisných šířkách. Umíte si to představit, že je venku teplo, máte vánočně nazdobené palmy a jdete se projít třeba na pláž? Milovníci vyšších teplot by byli určitě nadšení. Míříme na Kanárské ostrovy, konkrétně na Tenerife. Advent v ulicích hlavního města pro vás zachytil Michal Dvořáček.
    09:33
    Battersea
    Battersea
      Míříme do Londýna. Zpravodaj Lukáš Dolanský natáčel uvnitř znovu otevřené slavné elektrárny Battersea. Je to jedna z dominant města, dokonce je to jedna z největších cihlových staveb na světě. Desítky let zela prázdnotou, dostala ale zbrusu nový kabát a uvnitř to také žije. Takže vzhůru na exkurzi do této netypické ohromné budovy se čtyřmi komíny.
      16:46
      Vavřinec Hradilek
      Vavřinec Hradilek
        O Vánocích bychom si měli pomáhat. Ještě o něco víc než v průběhu celého roku. Pomáhat se rozhodl i kajakář Vavřinec Hradilek, který se před několika týdny vrátil z Bangladéše. A vyrazil tam jak jinak než se svým kajakem. Měl jasný cíl – ujet po řece Ganze 121 kilometrů a vybrat tak v dobročinné sbírce peníze na podporu vzdělání dětí z místního slumu Čalantika. Cestu zdokumentoval spolupracovník Objektivu Martin Vrbický.
        26:45
        Soutěž
        Soutěž
          Jak se jmenuje hlavní město ostrova Tenerife?
          A) Santa Cruz
          B) Santo Domingo
          C) San Sebastian
          Přehrát celé video
          Objektiv - 18. prosince 2022
          Stopáž28 minut
          Další díl
          18. prosince 2022

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám