28 minut

11. prosince 2022

Část: Vavřinec Hradilek

Obsah dílu

Španělsko: Vánoce v Santa Cruz — Velká Británie: Battersea — Bangladéš: Vavřinec Hradilek

Části dílu

01:09
Vánoce v Sanda Cruz
    Úplně jiná vánoční atmosféra v ulicích města, než ta, na kterou jste zvyklí v našich zeměpisných šířkách. Umíte si to představit, že je venku teplo, máte vánočně nazdobené palmy a jdete se projít třeba na pláž? Milovníci vyšších teplot by byli určitě nadšení. Míříme na Kanárské ostrovy, konkrétně na Tenerife. Advent v ulicích hlavního města pro vás zachytil Michal Dvořáček.
    09:33
    Battersea
      Míříme do Londýna. Zpravodaj Lukáš Dolanský natáčel uvnitř znovu otevřené slavné elektrárny Battersea. Je to jedna z dominant města, dokonce je to jedna z největších cihlových staveb na světě. Desítky let zela prázdnotou, dostala ale zbrusu nový kabát a uvnitř to také žije. Takže vzhůru na exkurzi do této netypické ohromné budovy se čtyřmi komíny.
      16:46
      Vavřinec Hradilek
        O Vánocích bychom si měli pomáhat. Ještě o něco víc než v průběhu celého roku. Pomáhat se rozhodl i kajakář Vavřinec Hradilek, který se před několika týdny vrátil z Bangladéše. A vyrazil tam jak jinak než se svým kajakem. Měl jasný cíl – ujet po řece Ganze 121 kilometrů a vybrat tak v dobročinné sbírce peníze na podporu vzdělání dětí z místního slumu Čalantika. Cestu zdokumentoval spolupracovník Objektivu Martin Vrbický.
        26:45
        Soutěž
          Jak se jmenuje hlavní město ostrova Tenerife?
          A) Santa Cruz
          B) Santo Domingo
          C) San Sebastian
          Přehrát celé video
          Stopáž28 minut
          Další díl
          18. prosince 2022

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám