27 minut

15. května 2022

Část: Káhira

Obsah dílu

Egypt: Káhira — Kolumbie: Ztracené město — Španělsko: Palma de Mallorca

Části dílu

01:17
Káhira
    V první reportáži se dnes vydáme do Afriky, konkrétně do Egypta. Spolupracovník Objektivu Michal Novotný nás provede po Káhiře. A vezme nás třeba i na súfijský mawlid. Uvidíte i skvosty islámské architektury nebo staré tržiště Chán al Chalílí, kde se dá koupit snad úplně všechno. Důležité je umět smlouvat o cenách. Autor reportáže ochutnal i místní sladkost, kterou koupíte na ulici v mnoha obměnách – jmenuje se zalabíja.
    10:03
    Ztracené město
      Pokračujeme v hluboké kolumbijské džunglí v pohoří Sierra Nevada. Skrývá se tam Ztracené město. Dostanou se k němu jen zdatní dobrodruzi, protože cesta je poměrně náročná. Martin Mykiska je zkušený cestovatel, takže po cestě zvládl i natočit následující reportáž a vy si tak můžete Ztracené město prohlédnout v pohodlí u obrazovky. Archeologové se domnívají, že město bylo založeno už kolem roku 800 a žilo v něm až pět tisíc lidí.
      17:35
      Palma de Mallorca
        Poslední reportáž nás zavede na ostrov Mallorka. Podíváme se třeba do nádherného letního sídla královské rodiny, které najdete v hlavním městě ostrova Palma de Mallorca, kousek od slavné katedrály Panny Marie. Jaro je ideální čas, kdy vyrazit do ulic města, než se zaplní turisty. Jednou za rok se do místního přístavu sjedou stovky lodí všech velikostí. Největším lákadlem jsou samozřejmě nádherné jachty.
        25:50
        Soutěž
          Jakou výstavu jsme navštívili v reportáži z ostrova Mallorca?A) karavanůB) lodíC) květin
          Přehrát celé video
          Stopáž28 minut
          Další díl
          22. května 2022

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám