
20. červen 2021
Obsah dílu
Tchaj-wan: Nudle — Bosna a Hercegovina: Sutjesky — Malta: Gozo
Části dílu
01:06

Nudle
Míříme na Tchaj-wan do oblasti, kde se ručně vyrábějí tradiční nudle. Příprava těsta i následné sušení trvá 12 hodin a má 13 kroků. Mistr Hsu nám prozradí, co je při celé výrobě nejdůležitější. Do malé rodinné firmy nás vezme Martin Hájek, který na Tchaj-wanu žije už několik let.
11:49

Sutjesky
Další reportáž nás zavede do Bosny a Hercegoviny. Konkrétně do nejstaršího a největšího národního parku země – Sutjesky. Založený byl před bezmála šedesáti lety – nejen kvůli snaze chránit divokou přírodu, ale taky kvůli tomu, že místo bylo dějištěm slavné bitvy druhé světové války. Víc prozradí Václav Černohorský v rubrice Objektiv osobně.
18:30

Gozo
Z balkánské divočiny se přesuneme na Maltu na druhý největší ostrov Gozo. Navštívíme malebná místa na suchu i pod vodou. A ukážeme vám solné bazény, kde se získává sůl stejně, jak před stovkami let.
26:46

Soutěž
Kde jsme navštívili výrobnu tradičních nudlí?A) Tchaj-wanB) JaponskoC) Jižní Korea

27. červen 2021
Přehled dílů

22. květen
Portugalsko: Funchal — Japonsko: Kamakura — USA: Havaj
22. 5. 2022 na ČT1

15. květen
Egypt: Káhira — Kolumbie: Ztracené město — Španělsko: Palma de Mallorca
15. 5. 2022 na ČT1

8. květen
Irsko: Dublin — Nizozemsko: Depot — Indie: Největší jídelna světa
8. 5. 2022 na ČT1

1. květen
Velká Británie: Southwarkská katedrála — Kuba: Havana
1. 5. 2022 na ČT1

24. duben
Maroko: Atlas — Polsko: Toruň — Nový Zéland: Invercargill
24. 4. 2022 na ČT1

17. duben
Gruzie: Lamproba — Španělsko: Pico del Teide — Itálie: Stelvio
17. 4. 2022 na ČT1