
20. červen 2021
Obsah dílu
Tchaj-wan: Nudle — Bosna a Hercegovina: Sutjesky — Malta: Gozo
Části dílu
01:06

Nudle
Míříme na Tchaj-wan do oblasti, kde se ručně vyrábějí tradiční nudle. Příprava těsta i následné sušení trvá 12 hodin a má 13 kroků. Mistr Hsu nám prozradí, co je při celé výrobě nejdůležitější. Do malé rodinné firmy nás vezme Martin Hájek, který na Tchaj-wanu žije už několik let.
11:49

Sutjesky
Další reportáž nás zavede do Bosny a Hercegoviny. Konkrétně do nejstaršího a největšího národního parku země – Sutjesky. Založený byl před bezmála šedesáti lety – nejen kvůli snaze chránit divokou přírodu, ale taky kvůli tomu, že místo bylo dějištěm slavné bitvy druhé světové války. Víc prozradí Václav Černohorský v rubrice Objektiv osobně.
18:30

Gozo
Z balkánské divočiny se přesuneme na Maltu na druhý největší ostrov Gozo. Navštívíme malebná místa na suchu i pod vodou. A ukážeme vám solné bazény, kde se získává sůl stejně, jak před stovkami let.
26:46

Soutěž
Kde jsme navštívili výrobnu tradičních nudlí?A) Tchaj-wanB) JaponskoC) Jižní Korea

27. červen 2021
Přehled dílů

7. srpen
Keňa: Slon Ahmed — Japonsko: Tottori — Polsko: Lublin
7. 8. 2022 na ČT1

31. červenec
Barma: Chrámy — USA: Kytary — Chorvatsko: Vukovar
31. 7. 2022 na ČT1

24. červenec
Nový Zéland: Manapouri — Belgie: Orient Expres — Chorvatsko: Lanýže
24. 7. 2022 na ČT1

17. červenec
Řecko: Mykonos — Slovensko: Poloniny — Španělsko: Po stopách Kryštofa Kolumba
17. 7. 2022 na ČT1

10. červenec
Turecko: Kappadokie — Francie: Po stopách Belmonda — Německo: Porýní
10. 7. 2022 na ČT1

3. červenec
Nepál: Klášter Manjushri Di-Chen — Turecko: Chutě Istanbulu
3. 7. 2022 na ČT1