29 minut

1. července 2018

Část: Soutěž

Obsah dílu

Malajsie: Borneo — JAR: Rooibos — Ukrajina: Krym

Části dílu

00:59
Malajsie: Borneo
    V první reportáži zamíříme na severní cíp Bornea – do malajského státu Sabah. Naším cílem bude jeden z nejohroženějších ekosystémů. Dozvíte se také spoustu zajímavostí o jednom z nejvzácnějších primátů na světě. Je to zvláštní druh opice, jmenuje se Kahau nosatý a má skutečně velký nos. Průvodcem nám po Borneu bude člověk nejpovolanější – Stanislav Lhota, který v této oblasti působí už dvanáct let.
    09:44
    JAR: Rooibos
      Během prázdnin si v Objektivu připomene vždy jednu reportáž, kterou jste už viděli a která byla nějakým způsobem výjimečná. Dnes to bude reportáž Martina Mikuleho, který natáčel v Jihoafrické republice v jedné malé oblasti Západního Kapska. A v čem je tohle místo zajímavé? Je to jediné místo na světě, kde se pěstuje sytě červenohnědý čaj nasládlé chuti - Rooibos. Možná ho také pijete.
      17:39
      Ukrajina: Krym
        Ve třetí reportáži se s Objektivem podíváme na Krym a do stepí jižní Ukrajiny. Žijí tam potomci tří původních národů, na kterých se podepsaly tragické události dvacátého století. Krymští Tataři, Karajímové i Krymčakové se snaží své tradice zachovat, i když doba jim zrovna nepřeje. Více v reportáži Šárky Kuchtové a Tomáše Vlacha.
        27:11
        Soutěž
          Ve které zemi se pěstuje čaj Rooibos?A) GruzieB) JARC) Čína
          Přehrát celé video
          Stopáž28 minut
          Další díl
          8. července 2018

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám