29 minut

13. dubna 2014

Část: Milan Rastislav Štefánik na Tahiti

Obsah dílu

Francouzská Polynésie: Milan Rastislav Štefánik na Tahiti — Rusko: Suzdal — Norsko: Skandinávská road movie

Části dílu

00:58
Milan Rastislav Štefánik na Tahiti
    Víte, kolik Čechů se každý rok vypraví na Tahiti? Podle statistik z mezinárodního letiště na největším ostrově Francouzské Polynésie je jich zhruba 450. Prvním z českých zemí byl ovšem botanik Tadeáš Xaver Haenke v roce 1793. My si ale dnes připomene jiného průkopníka, který na Tahiti přicestoval jako mladý nadějný astronom. Ano, řeč je o Milanu Rastislavu Štefánikovi.
    08:44
    Suzdal
      Perlou svého Zlatého prstenu historických měst nazývají Rusové Suzdal, město, které v roce 1967 získalo jako první v někdejším Sovětském svazu status městské památkové rezervace. Návštěva Suzdalu je tak ve srovnání s řadou jiných ruských měst, ve kterých se staré chrámy a historické domy většinou krčí v sousedství paneláků, opravdovou lahůdkou. To ocenilo i UNESCO, když zapsalo Suzdal v roce 1992 na seznam světového kulturního dědictví.
      16:18
      Soutěž
        16:55
        Skandinávská road movie
          Norsko je země nabízející hned několik evropských i světových nej. Vydejme se za jejími krásami. V následující reportáži navštívíme tzv. Trolí jazyk, projedeme se nejdelším tunelem světa, i jednou z nejklikatějších silniček, či až na nejsevernější bod pevninské Evropy. Čeká nás teď zkrátka taková malá skandinávská road movie a la Objektiv.
          Přehrát celé video
          Stopáž28 minut
          Další díl
          20. dubna 2014

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám