30 minut

28. října 2012

Část: Borneo

Obsah dílu

Kuba: Valle de Viňáles — Velká Británie: Edinburgh — Malajsie: Borneo

Části dílu

01:05
Valle de Viňáles
    První reportáž nás vezme na Kubu. Do údolí Valle de Viňáles. Prý je to jedno z nejkrásnějších míst Kuby vůbec. A Objektiv vás vezme i na jednu vskutku netradiční prohlídku jeskyně. Jen si to představte, máte pocit, že jste úplně první člověk, který se kdy do jeskyně dostal, jaké to asi musí být, co myslíte? Ale to není všechno. Představte si, že místní průvodce jeskyní vám zahraje na krápníky. Ano, zní to neuvěřitelně, ale je to skutečně tak. I to je na Kubě, v údolí Valle de Viňáles, možné.
    07:34
    Edinburgh
      V další reportáži se podíváme do Edinburghu. Cestovatelé o něm říkají, že je to nejkrásnější město na severu Evropy. Fascinující skotská metropole má skutečně co nabídnout. Edinburgh od nepaměti inspiroval tvůrčí osobnosti - architekty, výtvarné i dramatické umělce. Rodné město Waltera Scotta především přitehuje po celá staletí spisovatele - básníky i autory slavných románů. Vysoké kamenné domy, úzké uličky a průjezdy, majestátní hrad, sopečný kopec nad městem, přístav i jeden starý hřbitov. To jsou místa, díky kterým vznikl například příběh Dr. Jekylla a pana Hydea, Frenkenstein, nebo také první z knih příběhů Harryho Pottera.
      22:42
      Borneo
        Když se řekne Borneo, tak si asi většina z nás vybaví lovce lebek, nepropustnou džungli, anebo malárii. Realita je ale trochu jiná. Alespoň na malajské části tohoto třetího největšího ostrova světa, v provincii Sarawak. Obrovská naleziště ropy a zemního plynu, přesněji řečeno peněz, které z nich plynou, udělaly z této části Malajsie moderní a velmi příjemnou část světa. Hlavní město Sarawaku se jmenuje Kuching a Objektiv vám teď ukáže, že tohle milionové velkoměsto má svým návštěvníkům rozhodně co nabídnout.
        28:21
        Soutěž
          Přehrát celé video
          Stopáž30 minut
          Další díl
          4. listopadu 2012

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám