26 minut

25. března 2012

Část: Špicberky: ruské osady

Obsah dílu

Norsko: Špicberky: ruské osady — Rakousko: Dolní Rakousy na kole II — USA: Hollywood

Části dílu

00:54
Špicberky: ruské osady
    V Objektivu se v krátké době už podruhé vracíme na norské Špicberky. České vědce tentokrát ale vystřídají sovětští horníci a jejich život. Mohli bychom říct v některých ohledech snad i pohádkový. Představte si že, bydlíte v opravdu velkém bytě, za práci berete dvojnásobek obvyklé mzdy; ba co víc, všecko jídlo je zdarma! Sport, kino, koncerty ani za to se neplatí. Takový byl život v sovětských havířských osadách. Jenže ono se říká, každá legrace, něco stojí… I o tom je reportáž Filipa Koubka a Romana Staňka.
    08:12
    Dolní Rakousy na kole II
      A máme tu další pokračování. Teď se vracíme k putování po cyklostezkách Dolních Rakous. Na kole si zajedeme do Waldviertelu, s nímž jsme se rozloučili na hlavním evropském rozvodí Labe – Dunaj. Čekají nás hluboké lesy i vznosné hrady, které pamatují i husity, ale taky výletní úzkokolejka. A než zamíříme zase domů, podíváme se do povodí řeky Lužnice s tajuplnými rašeliništi.
      15:32
      Hollywood
        Tahle reportáž by mohla možná nést titul: Vše, co jste chtěli vědět o Hollywoodu a báli jste se na to zeptat anebo – jinými slovy, ukážeme vám všechno to, co se ve slovníku v hesle o oficiálních dějinách továrny na sny normálně nedočtete. Reportér Michal Kubal se z nedávného předávání Oscarů nevrátil jen s hvězdnými zážitky, ale i s pořádnou zásobou a materiálů, které na tohle místo v Jižní Kalifornii vrhají úplně jiné světlo.
        23:55
        Soutěž
          Přehrát celé video
          Stopáž25 minut
          Další díl
          1. dubna 2012

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám