27 minut

4. října 2009

Část: JAR: safari

Obsah dílu

JAR: safari — Sýrie: kláštery — Německo: Bundestag

Části dílu

00:58
JAR: safari
    V minulých vydáních jsme cestovali s Vendulou Krejčovou po Kapském poloostrově v Jihoafrické republice. Dnes v této zemi ještě zůstaneme. Čtyři procenta její rozlohy tvoří národní parky a rezervace. My navštívíme soukromý projekt Entabeni. Z Kapského města vyrazíme na sever do Johanesburgu, a pak ještě dál až k botswanské hranici.
    07:52
    Sýrie: kláštery
      Sýrie je dnes pro mnohé málo známou uzavřenou a konzervativní zemí. Přitom se i tady formulovala východiska moderních dějin Západu a mísily se zde nejrůznější starověké civilizace a náboženství. Právě v Sýrii narazíme, možná trochu překvapivě, také na silný akcent křesťanství. Zveme vás tedy na malou poutní cestu po funkčních syrských klášterech a to v těsné blízkosti hlavního města Damašku.
      14:50
      Soutěž
        Víte, který z biblických apoštolů působil v této zemi?
        A) sv. Jan
        B) sv. Pavel
        C) sv. Petr
        15:24
        Německo: Bundestag
          Němci nejsou jen suší a přísní – stejně jako Češi mají rádi humor a mystifikaci. A to dokonce i v politice. Týden po německých volbách vám představujeme poslance, který má znovuzvolení pokaždé zaručené, i když není na žádné kandidátce a na živo ho ještě nikdo neviděl! Ale díky tomuto politickému fantomovi spolu s naší reportérkou Hanou Scharffovou mimo jiné nahlédneme historický a architektonický klenot berlínského Reichstagu.
          Přehrát celé video
          Stopáž26 minut
          Další díl
          11. října 2009

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám