24 minut

16. srpna 2009

Část: Belgie: hranolky

Obsah dílu

Nizozemsko: Scheveningen — Belgie: hranolky

Části dílu

01:05
Nizozemsko: Scheveningen
    Nejznámější pláž v Nizozemsku leží pouhé 4 kilometry od samotného centra Haagu. Ale v žádném případě nečekejte typické přímořské letovisko, to ani náhodou. Jak zjistíte za malou chvíli od Evy Hrnčířové, tak už jen snaha vyslovit jeho název – Scheveningen – nejspíš odhalí, odkud pocházíte. Opravdu správně ho totiž vyslovují asi jen Holanďané. A co je na tomto místě tak zvláštního? Čím to je, že se stalo populární hlavně mezi místní a zahraniční smetánkou? Třeba je to i tím, že opalovat se a lenošit na pláži tam jezdí jen málokdo.
    13:04
    Belgie: hranolky
      Jakou si na ně dáte omáčku? Tak přesně takovou otázku dostanete kdekoliv v Belgii, když si objednáte kornout plný hranolek. A i v průměrném stánku budete mít na výběr nejméně z deseti druhů omáček. Belgičané berou přípravu hranolků opravdu vážně. A aby ne, je to jejich milované jídlo. Vše začíná výběrem brambor. Ne všechny se totiž na hranolky hodí. Správně je osmažit, to už je doslova obřad. A jak zjistila Eva Hrnčířová, tak Belgičané slyší hranolky v oleji i zpívat.
      21:58
      Soutěž
        A je tu pravidelná soutěž – i o prázdninách můžete s Objektivem vyhrát roční předplatné časopisu Koktejl. Víte, ve kterém městě se nachází zmiňované muzeum hranolek?
        A) Hasselt
        B) Bruggy
        C) Oostende
        Přehrát celé video
        Stopáž28 minut
        Další díl
        23. srpna 2009

        Objektiv na sociálních sítích

        Napište nám