26 minut

25. listopadu 2007

Část: Jordánsko: měsíční údolí

Obsah dílu

Indonésie: Bali — Anglie: pub — Jordánsko: Měsíční údolí — Itálie: Riviera dei Cedri

Části dílu

01:07
Indonésie: Bali
    Korálové útesy a divotvorné bohatství přírody na dosah ruky. To vše láká potápěče z celého světa pod hladinu Tichého oceánu u břehů Indonésie. My se podíváme k ostrovu Bali a ukážeme vám to nejzajímavější, co zdejší vody nabízejí. Idyla má ale i svoji odvrácenou stranu. Tou je bezuzdné plenění. Například mořské želvy jsou v Asii oblíbenou pochoutkou a počet vzácných zvířat stále klesá. Objektiv objevil dva Čechy, kteří se karety obrovské snaží zachraňovat.
    06:42
    Anglie: pub
      Anglický pub neboli hospoda, kde se čepuje pivo. To je pojem, který už dávno přesáhl hranice ostrovního království a našel více či méně zdařilé kopie i mimo Británii. My se teď do jednoho originálního pubu podíváme. A pokusíme se zjistit, co z téhle legendy přetrvalo a co naopak odvál čas a spolykala všeobjímající globalizace.
      11:06
      Jordánsko: měsíční údolí
        Většinu Jordánska zabírá poušť. To není v oblasti Blízkého východu zas tak nic výjimečného. Zdá se ale, že ne vždy byla poušť tak nehostinná jako dnes. Kdysi dokonce poskytovala bezpečné útočiště příslušníkům královských dynastií. Její nejzajímavější část, Měsíční údolí, dokonce cestovatelé označují za nejkrásnější pouštní scenérii na světě. A my poodhalíme její tajemství.
        18:01
        Itálie: Riviera dei Cedri
          Západní pobřeží kalábrijské provincie Cosenza se nazývá „Riviera dei Cedri.“ Vznešené stromy cedrů byste však tady hledali marně. Po čem je zdejší oblast pojmenována, se dozvíte v závěru reportáže. Centrem riviéry je přímořské letovisko Diamante, lákající návštěvníky nejen ke koupání v průzračně čistém Tyrhénském moři, ale také svými freskami „murales“, kterými jsou ozdobeny zdejší staré domy.
          Přehrát celé video
          Stopáž26 minut
          Další díl
          2. prosince 2007

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám