25 minut

9. září 2007

Část: Chorvatsko: Krk

Obsah dílu

Bosna: přírodní bohatství — Belgie: den bez aut — San Marino: turistický ruch — Kanada: vinná réva

Části dílu

01:17
Bosna: přírodní bohatství
    První výlet nás zavede do Bosny. Od devadesátých let minulého století tato země zůstává v povědomí většiny lidí kvůli krvavé válce. Málokdo ale ví, že je to i země, která se může pochlubit neuvěřitelným přírodním bohatstvím. Bez nadsázky se dá řici, že je to jedno z posledních míst v Evropě, kde si ještě můžete vychutnat panenskou přírodu.
    07:00
    Belgie: Den bez aut
      Každý rok se v Evropě koncem září koná takzvaný Den bez aut. Letos proběhne po sedmé. Jak vypadá v Belgii? To vám prozradí druhá reportáž.
      11:16
      Chorvatsko: Krk
        Chorvatský ostrov Krk, byť trochu vzdálený od České republiky, má s naší historií mnoho společného. Po pádu Velkomoravské říše totiž někteří žáci věrozvěstů Konstantina a Metoděje uprchli do oblasti jižního Jadranu. Postupně se tady ujala hlaholice jako písmo, které tu používali ještě v 19. století. A to není zdaleka všechno.
        16:42
        San Marino: turistický ruch
          Další reportáž vás zavede do jedné z nejstarších a zároveň nejmenších republik na světě – do San Marina. V současné době žije hlavně z nekonečných davů turistů.
          21:04
          Kanada: vinná réva
            Závěrem se vydáme do jediné pouště na území Kanady. Ač to bude znít divně, pěstuje se tu vinná réva a daří se jí dobře. Navštívíme jedno vinařství s podivným názvem „Norující sova“.
            Přehrát celé video
            Stopáž26 minut
            Další díl
            16. září 2007

            Objektiv na sociálních sítích

            Napište nám