25 minut

15. července 2007

Část: Vietnam: Nha Trang

Obsah dílu

Litva: Aukštaitja — Toskánsko: Marema — Vietnam: Nha Trang

Části dílu

00:59
Litva: Aukštaitja
    Největším regionem dosud u nás málo známé Litvy je Aukštaitija. Název je sice odvozen od slova „aukštai“, tedy vysoký, ale žádné opravdické hory zde nenajdete. Na východě oblasti leží Aukštaitijský národní park, který může svým návštěvníkům nabídnout velmi příjemně prožité chvíle uprostřed panenské přírody. A my se vypravíme právě tam.
    08:13
    Toskánsko: Marema
      Marema je zvláštní kraj, který najdeme na samém jihu Toskánska. Dalo by se ale klidně říci, že jde zároveň o Toskánsko pro většinu lidí celkem neznámé. Kdysi dávno, řekněme před dvěma tisíci lety, tady bývalo, namísto dnešní rozsáhlé nížiny, moře nebo alespoň mělké slané laguny. Teď už je moře pryč, ale Marenma je stále nejřidčeji osídleným regionem Toskánska. Podíváme se, jak se tady žije obyčejným lidem, ale i do fantaskní Tarotové zahrady.
      15:46
      Vietnam: Nha Trang
        Centrální Vietnam je regionem, který velmi poznamenaly války. Najdeme tu ale i místa jako stvořená k odpočinku. Mezi ně jistě patří i letovisko Nha Trang (Ňa Čang), kdysi oblíbené místo amerických vojáků na jejich krátké dovolené na zotavenou. Kdo by byl znaven poklidnou atmosférou pláží, může vyrazit do tropické džungle po stopách věkovitého a exotického království Čampa.
        Přehrát celé video
        Stopáž25 minut
        Další díl
        22. července 2007

        Objektiv na sociálních sítích

        Napište nám