těstoviny
brambory
sladká mletá paprika
1 - 2 cibule
oblíbená uzenina
anglická slanina
sůl, pepř sterilované okurky

Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Potom oloupeme a nakrájíme na kostičky. V dalším hrnci uvaříme těstoviny. Na pánvi zpěníme cibulku, pak orestujeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu nebo oblíbenou uzeninu a přidáme mletou červenou paprika. Lehce zpěníme, ale nesmíme moc, jelikož by mohla zhořknout. Poté přidáme brambory, těstoviny, promícháme a přidáme zbytek mleté papriky, ať to má barvu. Na závěr dosolíme a případně i lehce dopepříme. Podáváme se sterilovanými okurkami. Granátník je vynikající i ohřívaný na druhý den. Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl